onsdag den 24. oktober 2012

Ærteposer, sove-ting og noget om sove vanskeligheder med småbørn...

Imorgen skal Lille A og jeg i legestue, måske for sidste gang. For på næste torsdag starter han i vuggestue - og dét glæder vi os alle til. Til at han kan komme ud og få brugt noget krudt (det er måsen fyldt af), til at få nogle faste(re) daglige rutiner, mor får lidt alenetid om dagen til at sætte huset i stand og ikke mindst til at den lille fyr er døøøødtræt om aftenen, og bare går i seng.

Legestuen ligger her i Frederikssund, og er et nærmest gratis tilbud til alle med børn-det koster 100 kr om måneden.
Der er en pædagog tilknyttet, og super hyggelig stemning og gode muligheder for de små for at se noget andet og nogle andre end det derhjemme.
Det er dog et noget slidt og gammelt sted, og de kunne godt trænge til nye sager - blandt andet nye ærteposer. Og dér kan jeg jo være behjælpelig, så jeg har lavet 15 ærteposer til legestuen.Det er alletiders projekt til stofrester. Jeg har brugt tørrede gule ærter som fyld.


Den ene og den anden side


Jeg har også syet en stak til drengebarnet, her leger han med dem vi skal forære væk imorgen


Nu jeg var igang syede jeg sådan en her sove-dims til Lille A.
Den er syet i stof fra Panduro på den ene side (det man kan se her og på næste billede). Det er første gang jeg har købt stof fra Panduro, og er blevet positivt overrasket den lækre kvalitet. Det er bomuldsstof, men har en lille bitte smule stræk og en meget lækker finish. Selvom jeg synes deres stof er dyrt, kunne jeg godt tænke mig at købe mere.
Den anden side er i blå fløjl, og jeg har fyldt den med bamse fyld og gule tørrede ærter for at give den lidt tyngde. Der er sat en masse bånd i kanten, da Lille A elsker at sidde og nusse med bindebåndene fra dynen.


 
 
Og årsagen til denne nye sove-dims er at vi idag er startet på "Godnat og sov godt" metoden.
Vi har altid kæmpet en kamp med hans søvn, og inat var han vågen i 2,5 time - halvdelen af tiden skreg han og den anden halvdel lå han og grinede - så kan krisen vist ikke være helt så alvorlig?!
Det har taget os lang tid at nå til den beslutning, da ingen af os synes om at lade ham græde sig i søvn. Men det søvnmønster han har nu duer bare heller ikke. Det tager gerne  en time at putte ham, og han vågner imellem tre og fem gange hver nat - og er længe vågen hver gang.
 
Det jeg tænker er, at det heller ikke er hensigtsmæssigt hverken for ham eller os at han sover på denne måde - og at han ajo alligevel græder så meget i forbindelse med søvn i forvejen.
 
 
Så det var med baskende sommerfugle i maven at første aften med forsøget blev sat igang - og han sov på et kvarter...!!!! Jeg kan slet ikke tro det. Han græd, men ikke hjerteskærende. Jeg er bare så lettet, og håber vi kan forstsætte stilen inat og de kommende dage.
 
Jeg var i tvivl om han havde set alle de sutter jeg havde lagt i sengen, men de havnede alle på gulvet, så de var spottet, ha ha....
 
 
Hvordan sover dit barn?

15 kommentarer:

 1. Hvor fedt at det var en succes med godnat og sov godt - jeg har ikke selv prøvet det, da det (endnu) ikke har været nødvendigt. Men ja, det tærer altså på hele familien når de små banditter ikke vil sove om natten. Carla har altdi været besværlig med søvn; skal (ofte) stadig rulles i søvn i barnevognen....dagplejemoderen har aldrig oplevet noget lignende men Carla VIL bare ikke give sig, så nogle dage bliver luren droppet efter 1,5 times forsøg. Om aftenen tager det som regel ti minutter at putte hende og indtil for en uge siden sov hun igennem...tror muligvis hun er ved at få tænder siden hun vågner om natten, men ih, hvor er det anstrengende!!! Fine poser du har syet - det lyder som et godt tilbud med legestuen.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er helt euforisk over det - endelig noget der virker med den søvn! Føles som om vi harprøvet alt, og synes ærlig talt at vi fortjener lidt fremgang på dén konto;-)

   Det lyer vildt med Carla, især fordi at det plejer at være i dp/vug at de ellers arter sig med søvnen.
   Og ja, det er SÅÅÅÅ hårdt med de opvågninger. A har lige fået to tænder, det var godt nok også sejt. Pøj pøj med det.

   Tak skal du have, og ja det eret super tilbud, i det hele taget er Fr sund en super børnekommune, har vi erfaret allerede.

   Slet
 2. Hvor er du god sådan at lave ærteposer til de manglende :)

  Liam bliver lagt kl 19 hver dag, og Vi skal som regel lige ind og ligge ham ned 3-4 gange før han falder i søvn. Han vågner så som regel omkring kl 23 hvor han lige skal have sut og klud og en tår at drikke, så falder han hen igen. Men tilgengæld vågner han tidligt imellem 3 og 5:30 og er super frisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, ja, mon det kan give nogle karma point?!
   Det lyder som et helt fint søvn mønster - bortset fra det med at stå op kl 3?! Puuha...det sagde din mand faktisk også, da han var her. Det erforhåbentlig bare en fase!! Og lidt mærkeligt, nu han jo går i dagpleje?!

   Slet
 3. Åhh jeg kan godt huske hvordan det er, når ungerne ikke sover godt! Her har Sigurd altid sovet godt om natten (med få undtagelser), men da jeg gik på barsel sov han helst kun 30 min af gangen om dagen, det var til at få pip af! Jeg læste en masse bøger om børn og søvn, men lige netop "godnat og sov godt" sprang jeg over, da den ikke lige appelerede til mig og mit temperament. Men da var S jo også bare en lille baby ;-) Jeg var rigtig glad for bogen, der er skrevet af Helen (Lyng måske?), hun er netsundhedsplejerske. Bogen hedder noget i stil med "sådan får du din baby til at sove uden gråd". Jeg var vældig glad for den, men det er jo om at finde noget der virker hos én selv, og så gå efter det! Det er hårdt når det står på, men de kloge siger at det bare er en fase.... Held og lykke med det, det lyder til at han nok skal rette sig hurtigt - jeg krydser i hvert fald fingre :-) I sidste uge strejkede Sigurd i øvrigt med sin middagslur på trods af at han havde brug for den. Mage til pyller-hoved skal man lede længe efter!

  Og rigtig fine ærteposer, en sød tanke til legestuen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen det lyder fuldstændig som Lille A...! Han sov ca 15 minutter af gangen som spæd, skulle vugges (skrigende) i søvn, og vågnede (skrigende) 15 min efter, og så sytartede vi forfra.
   Det er uden sammenloigning det hårdeste jeg i mit liv har prøvet.
   Ligesom dig læste jeg alt om søvn, men intet hjalp. Oveni havde han kolik de første otte uger, så synes det harværet en sej strt - men nu græder han aldrig (med undtsagelse ved putning og opvågning) og er bare sådan en sej, dejlig og ,mild lille fyr:)
   Og ja, heldigvis er det jo bare en fase!!!
   Og sikke sure og pylrede de er når de springer den lur over, kan du lige give ham en irettesættelse fra mig;-)

   Slet
 4. Sikke nogle fine poser. Jeg har brugt plastgranulat (fra Panduro) i dem jeg har syet, for så kan poserne vaskes i maskine :)

  Som du ved har begge min unger sovet fint, men i nat var Mathias vågen i 2,5 time, hvor han også skiftevis græd og var utrøstelig og så pludselig sad og legede glad med en bamse. Til sidst gik manden en tur med ham i barnevognen, og så sov han... Håber det var en engangsforteelse, for jeg er da helt bombet af manglende søvn! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:)
   Og har set andre skrive det om granulaten. Kunne bare ikke nå at skaffe det. De må leve så længe de ikke er sundhedsskadelige:)

   Ja du har været heldige med dine to:) Så erdet måske ekstra hårdt når de skejer ud om natten? Herer det jo nærmere reglen end undtagelsen - men det er forhåbentlig slut nu.

   Håber du kom igennem dagen:)

   Slet
  2. Jeg kender godt det med ikke at have tid til lige at skaffe de rigtige ting til projekterne :)

   Jeg synes, det er hårdere nu end i de perioder, hvor jeg var mere vant til det - selvfølgelig også fordi jeg nu arbejder.

   Slet
 5. Håber jeres sove projekt virker. Den er bare så sød, sovedimsen:) Og hvor er de fede de ærteposer og hvor er det super, at du lige syr til legestuen:)

  http://hvisvindenvender.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg at det gør:)
   Tak for de pæne ord.

   Slet
 6. Det er nogle fine ærteposer, du har lavet - dem må de da blive glade for i legestuen. Og hyggelig nulredims til lille A - med fine farver!
  Hurra for at projekt søvn gik godt i går - krydser fingre for, at det fortsætter sådan - som du ved, så har du en lidelsesfælle her - øj, det er drøjt med manglende søvn!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håberjeg de bliver:)
   Ja jeg elsker jo farver!
   Det gik bare så godt - han vågnede én gang inat, og faldt hurtigt til ro. Jeg fortsatte som ved putning, og han tager det altså i ret stiv arm. Er så lettet overat han ikke græder utrøsteligt, så var det nok noget sværere.

   Ja det er synd for jer, håber at hun snart retter ind, den lille. Der er ikke noget der kan slide som manglende søvn og baby gråd! Håber hun snart opdager at deter skønt at sove:)

   Slet
 7. Jeg krydser også fingre for jer :-) .Men rart at han er til at trøste og kan grine også - så er der da vist også lidt grænseprøvning over det..?
  Her går det bedre,
  med udsving - men hun er heldigvis også glad og mild, vare ikke så sovende eller spisende.
  Jeg er også helt vild med farver, så har droppet at holde en bestemt farveholdning derhjemme - det skulle da lige være regnbue ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gik bare så godt igen idag, det erSÅ fedt!
   Jo derernok lidt med de grænser dér...tror måske at han harhaft brug for at finde ud af, at NU skal han sove, istedet for at vi gør tusind forskellige ting for at få ham til at sove. Det her virker ihvertfald.
   Godt det går bedre, man må huske at det hele er faser- bare svært når man står midt i det. Tænk at der kommer en dag, hvor man sover helt almindeligt igen...!

   Ha ha jeg kender det med regnbuen;-)

   Slet

Det gør bare dagen lidt sjovere med en kommentar:-)