mandag den 21. april 2014

DIY upcyclede bukser af herreskjorte

Jeg har de seneste gange jeg har været på loppemarked ledt efter herreskjorter, som kan blive til lækre bukser til Alvin. Jeg har set mange bud på upcycling af herreskjorter, min interesse i dem startede med dette indlæg hos den sykyndige Frk Turkis. Dygtige Betina med bloggen byklitfelt har også syet bukser ud af skjorter, og disse jeg har syet til barnet, minder nok lidt om dem.

Endvidere er skjortestof mega lækkert til sommerbrug, og mine favorit bukser til Alvin sidste sommer, var også genbrug af en skjorte - de er vist endda havnet hjemme hos Betina, til hendes nyfødte Basim;)
Det er let men kraftigt i stoffet, og perfekt til de dage hvor det er enten rigtig varmt, men faktisk også til en mellemdag som i dag.

Bukserne er desværre syet for et par måneder siden, hvor jeg var i min laaange blog-pause, så her forefindes ingen billeder - men konceptet er virkelig enkelt!
Tag en skjorte, fold den på midten, og klip efter dit favorit mønster - sørg for at få lagt knapper og lommer korrekt, og sæt elastik eller rib i foroven, og læg op for neden.

Jeg elsker detaljen med knapperne foran, der jo gør at det ligner jeg har brugt en evighed på at sy dem og ikke kun fem minutter, ha ha, sådan noget kan jeg lide!

Lommen foran på skjorten er blevet cuttet lidt af, men det gør ikke noget, nu det asymetriske look er så populært. Alvin elsker lommer, og denne er helt perfekt! 
Der er faktisk også syet lommer i dem, men det fik jeg desværre ikke noget ordentligt billede af. Det må I have til gode. 

Bukserne er syet efter Chris mønsteret eller fra et af de nyeste Ottobre - de minder lidt om hinanden de to mønstre, så begge kan gå an! 
Jeg har blot kortet det lidt af i længden, så det blev et par stumpebukser; en detalje Alvin ikke er ovenud begejstret for, han forsøger hele tiden at hive dem helt ned til skoene...hmm, han lærer det vel inden sommeren er forbi?  

Jeg forsøgte i øvrigt at give drengen sine nye Angulus sandaler på, men det mente herren bestemt ikke var en mulig løsning, så det blev de lyserøde sneaks - vi må vist have erhvervet et par i lidt mere neutrale farver til sommeren...det ser lidt fjollet ud.


 Der kan også laves gymnastik i bukserne - dette er det berømte "Farmor-trick" som Alvin ofte og gerne viser frem...!


Av mit hjerte, ham her elsker jeg!

Alvin og jeg - og jeg har faktisk også et par hjemmesyede bukser på


Faster Lises hund Ludvig, all dressed up i anledning af påskefrokost


Alvin og kusine Freja løber - Alvin øver sig pt på at tælle, og hans favorit variant er "2, 6, 2, 6, 2, 6, 2, 6...." osv - han er ikke så åben overfor andre forslag...

Rigtig god påske!!!!


10 kommentarer:

 1. Aihj hvor smart! De er rigtig søde

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ik, mega smart:) Du må da i gang med at prøve selv!

   Slet
 2. Så smart en ide. Jeg vil lige sige at joggeskoene til ham, synes jeg er ret fede :-)

  Kh Camille.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ik, genbrug er bare the shit;)

   Tak jeg er også vild med skoene, havde set længe efter dem, da de pludselig dukkede op billige og nye på DBA - men synes måske ikke at de står så godt til Emil stilen?

   Slet
 3. sikke en god idé!! fine bukser

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, er også rigtig glad for resultatet:)

   Slet
 4. smart ide, han er bare så sød :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ik, den er jo desværre ikke helt min egen - men aldeles brugbar.

   Tak tak, det er den kære Tjalfe jo også:)

   Slet

Det gør bare dagen lidt sjovere med en kommentar:-)