torsdag den 14. februar 2013

Mit comeback indlæg - og noget om uselviskhed

Der har søreme været stille her på bloggen - meget stille!

Vi har haft en lidt hård januar måned herhjemme, Alvin vendte tilbage til sit rigtig dårlige sovemønster, og havde en uge med mange vågne timer med gråd om natten.
Det tager hårdt på os, og faktisk især efter vi har haft en del gode søvnperioder de sidste 4-5 måneder.
Det er ubeskrivelig hårdt at bruge så meget krudt på at få sit barn til at sove, jeg vil vove at påstå at kun de der har været det samme igennem, forstår hvilken frustration, ulykkelighed, irritation, og selvbebrejdelse man føler ved dette - for det er jo en elementær viden at børn har brug for søvn - meget søvn! Og hvis man ikke formår at lære sit barn at sove, må det jo nødvendigvis afspejle en del af ens forældreevne?! Det er ikke den grundlæggende tanke jeg har om det, men den vender da tilbage indimellem, når det er særlig slemt.

Han stor-trives i vuggestuen, men sover dog særlig dårligt dér. En pædagog på stuen har utallige gange sagt vi skal få tjekket for vand i ørerne (hun har selv tre ørebørn), og blot for at få hende til at stoppe med at sige det, bestilte jeg tilsidst en tid. Barnet er stopfyldt med væske i ørerne...!!!!
Først en følelse af "Satans! Så har hun sgu ret...!!" (småligt, jeg ved det...!), derefter lettelse over at det måske får en ende nu, hvis det er dét der hele tiden har været problemet - og tilsidst en frygtelig dårlig samvittighed over ikke at have taget ham til ørelægen allerede da han var bittelille. Vi har flere gange talt om hans ører, men har hver gang affejet det, da han alle dage har været utrolig fremmelig motorisk, han spæner afsted nu, har lige lært at løbe, og der findes ikke den ting i stuen han ikke kan forcere og kravle op ad. Derudover er han bestået alle høretests med bravour, og der er intet at udsætte på hans hørelse - han hører den mindste knitren af en mariekiks pakke på miles afstand;-) Vi har været til egen læge, zoneterapeut og kirorpraktor pga den dårlige og manglende søvn - og har også sagt til os selv, at de ville sige noget, hvis de mente der var mistanke om noget fysisk...
Dernæst har han kun haft mellemærebetændelse én gang, og har aldrig virket plaget af sine ører. Men nu håber vi alligevel lidt at det er det, og er meget spændte på tjek på mandag igen.

Nå, det var en lang snak om vores (manglende) nattesøvn, og nogle af de sværere følelser ved at være forælder.

Der findes andre problematikker i vores hverdag af kedelig art, min mand er meget ked af at gå arbejdsløs nu, og det påvirker jo os alle. Jeg ville sådan ønske at han fik et spændende og dejligt job, det har han sådan fortjent.
Vi er heldigvis stadig lykkelige - ingen skår i dén glæde.)

Jeg har haft helt Blogland pause, og har ikke engang kunnet overskue at følge med hos alle jer andre. Jeg har kigget ind et par gange, men det er ligesom om at jeg bare fik dårlig samvittighed over min egen manglende aktivitet herinde. Kender I det?

Men - så skete der noget på jobbet i denne uge, der affødte lidt overskud.
Jeg har fået en ny dejlig kollega, der både er sød, sjov og dygtig - og som går i nogle meget lækre sweatshirts! Jeg spurgte misundelig ind til en hun havde på ofte, med dette lækre print


Den orange er neon koral og er vild med de fine små hjerter der er spredt ud over hele trøjen. Den er købt i en så uhypet butik som h&m, og så endda i herreafdelingen. Jeg tjekkede straks nettet, men uden held. Da jeg så vendte retur fra en uges sygdom i tirsdags (ja, styrtede også lige på cykel i vores indkørsel der var iset til, fik lige bekræftet mit seneste indkøb af cykelhjelm var fornuftigt!), lå der en pakke og ventede på mig - nemlig denne fantastiske trøje!!

Min kollega havde fundet den på tilbud, og synes at jeg skulle have den - er dét bare omtanke af den helt uselviske slags?
Det fik lige min dag opgraderet noget, og gav mig sådan en rar følelse. Loddet for den kreative er ofte at være den der giver - det tror jeg at mange af jer derude kan genkende? Det er ikke så ofte at folk bare gør noget uden anledning for mig, så jeg blev bare SÅ glad for denne søde gestus - så glad at jeg straks fik lyst til at blogge om det:)

Så nu håber jeg at jeg er retur - har også et par hængepartier i form af gaveleg, og især


20 kommentarer:

 1. Godt du er tilbage smukke Maria!
  Der er intet der kan slå én ud som når man føler sig slået skakmat på forældrerollen, men vi gør vores bedste og jeg er sikker på, at lille A bliver overøst med masser af kærlighed.
  Jeg håber for Jer alle 3 at I får søvnen tilbage snart:)

  Kh
  M

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Mille:)
   Nej det er en sej én at sluge, når det ikke går som planlagt!
   Kærlighed er heldigvis noget vi har masser af, og han bliver overøst med kys og kram og "Jeg elsker dig"´er - så det opvejer forhåbentlig frustrationen.
   Tak, vi håber også:)

   Slet
 2. Glæd jer til I skal til at SPARKE lille a ud af sengen når skoleklokken ringer ;-)

  Fint at du er ved at komme til overfladen, bare hold periskopet oppe.
  KH bedstemorkaren ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uuuha, har meget svært ved at forestille mig dén situation - men den kommer vel en dag`?!

   Jeg holder det højt der skal holdes højt:)

   Slet
 3. Åh hvor skøn en kollega at have, skønt med uventede gaver ;)

  Og så krydser jeg lige alt hvad krydses kan for at I nu har fundet kilden til søvnproblemerne, så I igen kan få sovet og derved få overskud - og drop den dårlige samvittighed, vi gør alle hvad vi kan som forældre og er ikke uddannet i det før vi står i det med begge ben og ikke altid kan bunde :)))) I gør det bedste I ved, og med alle de fagpersoner I har været omkring så ville jeg nok heller ikke have fået undersøgt flere ting, selvom en enkelt siger noget andet, man tænker jo at lægen burde overveje den mulighed også ;)

  Kh Karina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er bare en god kollega, kan du tro!

   Ja, ih hvor vi håber at det er nøglen vi har fundet. Jeg forsøger at holde samvittigheden fra døren , men det er svært.
   Tak for ordene:)

   Slet
 4. Jeg kender det desværre godt det dér med dårlige søvnperioder og det ER anstrengende!!! Jeg glæder mig til Carla bliver 5 år eller sådan noget - så sover hun vel hele natten:-) Hvad gør man ved lille ører nu? Dejligt du er tilbage - du har været savnet.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det hører nok bare til i småbørnsfamilier:-/
   Ja, fem år - så MÅ de da sove igennem, ha ha:)

   Tak, det er godt at være tilbage!

   Slet
 5. Åh hvor hårdt med den søvn :( Ja, det er først, når det går godt, og så skidt igen, at bliver rigtig hårdt. Og så skal du endda arbejde samtidig. Håber det bliver meget bedre med ørene nu! Jeg får helt lyst til at lade Dicte undersøge for det samme, men tror egentlig ikke der er noget der... (det lyder jo helt bekendt ;)), men hun græder kun sjældent om natten. Jeg overvejer det nok lige...

  Og sikke en sød kollega!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er jo hårdt - og det ved du om nogen!! Faktisk er det helt ok med at tage på job, for der kan jeg koble af for en stund. Jeg er jo alligevel ikek vant til at sove om dagen når han sover, det har han altid sovet for dårligt og ustabilt til.
   Jeg ville bestemt tage Dicte til et tjek uanset - fortryder meget at vi ikke har gjort det før. Og Alvins problemer har jo også primært været om dagen, og så om natten i perioder. Dicte og Alvin har meget ens mønstre, synes jeg (=mangel på samme;-)).

   Ja hun er bare sød:)

   Slet
 6. Dejligt at høre lidt fra dig igen :-)
  Og sikke en sød kollega du har fået! Det er nemlig rigtigt, den med at man godt nogle gange kan give og give... Håber din mand snart finder job og der kommer mere søvn ind i familien ;-)
  Hilsen Frk. Hansen

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:)
   Ja det er en god kollega, og jeg elsker at give - men hvor var det bare dejligt at være modtageren til en spontan overraskelse, for en gangs skyld:)
   Vi håber også:)
   Klems.

   Slet
 7. velkommen tilbage :o) Håber i finder søvnrytme og job til manden inden længe og så dejligt med sådan en sød kollega :o)

  SvarSlet
 8. Dejligt at du er tilbage :-)

  Åhh altså dårlig forældre-samvittighed... det er bare ikke sjovt. På mit arbejde plejer jeg at tale meget om at vi som mødre skal stole på at vi gør det rigtige - vi gør nemlig vores bedste og bliver ved indtil noget virker - og det er det eneste rigtige. Ingen har svarene på forhånd. Så længe du ikke bare er ligeglad med din lille A græder - og det er du jo ikke snare tvært imod. Ja sådan noget siger jeg tit og mange gange, når jeg taler med andre mødre... så går jeg hjem og kæmper de samme kampe med min dårlige samvittighed. Der er desværre langt fra de fornuftige tanker stemmer overens med det vi føler. (Pyh det blev langt)

  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at være tilbage!

   Du har SÅ ret Signe! Og jeg lægger jo jævnligt en kommentar hos dig, super moren, om det samme. Men hvor ER det altså bare svært,når det så er én selv der har "fejlet". Vi vil jo bare det bedste for dem vi elsker så højt.
   Jeg vil huske det du sagde!

   Klems Maria

   Slet
 9. Jeg får først læst dit indlæg nu, men åh ja, det er bare hårdt med urolige nætter. Hvor er det godt, at I fandt ud af, at det var ørerne den var gal med - og dårlig samvittighed kommer man vist ikke uden om som mor OGSÅ selvom man ikke altid fortjener den. Vi er jo bare mennesker, der vil vores børn det aller bedste - og det lykkes heldigvis for det meste:):)

  Jeg har selv prøvet at være arbejdsløs i en periode, og det er bare hårdt med uvisheden, følelsen af ikke at 'bidrage' med noget osv. Jeg krydser fingre for, at det lykkes for din mand om meget snart!:)

  Super sød kollega du har fået dig i øvrigt!:) Der er ikke noget der varmer mere end 'uventede - uden anledning' gaver:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja æv det er bare SÅ hårdt....
   Vi håber jo inderligt at drænet medfører nogle helt nye nætter. Det bliver meget spændende at se!
   Og så må man prøve at glemme den dårlige samvittighed - men iiih det kan være svært!

   Ja det er jo akkurat de følelser manden min slås med. Vi krydser også:)

   Tak for dine søde kommentarer, de varmer:)

   Slet

Det gør bare dagen lidt sjovere med en kommentar:-)